Antwerpen

Fietsroutes Antwerpen

Inleiding

Het achterland van de steden Mechelen en Antwerpen biedt aantrekkelijke fietstochten. De fietsroutes gaan over comfortabele, rustige fietspaden. Zo ontdek je de enorme diversiteit van het Kempenland en het Rivierenland in de provincie Antwerpen. Natuurlijk is er een 'trappistenroute' rond Zoersel, Malle, Brecht en Beerse en de 'Corsendonkroute' in de omgeving Turnhout en Arendonk. Daarnaast kan je kiezen uit circa vijftig andere routes. Wat te denken van de Aardbeienroute (bij Hoogstraaten) of de Aspergeroute (in Klein-Brabant net ten zuiden van Antwerpen).

Het Scheldeland van de provincie Antwerpen heeft rust, karakter en charme, stille natuurgebieden, oude vissersdorpjes en vooral veel water. Juist vanaf dat water laat het landschap zich het beste bekijken, de sfeer zich het beste proeven. Je ziet de pittoreske dorpen zoals Rupelmonde of Sint-Amands en boeiende monumenten waaronder de overblijfselen van de baksteenindustrie.

De Regio's


Overnachten

U wenst te overnachten in fietsvriendelijke logies ? Op onze site vindt u een uitgebreide keuze:
Fietsvriendelijke Logies.
 

Antwerpen

Antwerpen - precies wat je van een stad verwacht: hartverwarmend en ongekunsteld, maar ook levendig en kosmopolitisch; een stad om in te wonen en gezegend met oogstrelende architectuur, chique winkels, imposante monumenten, jazzy clubs, bezielde kunstwerken, cafés waar het bier rijkelijk vloeit, en restaurants waar je van de heerlijkste Belgische en multiculturele gerechten kunt genieten. Antwerpen - thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens; niet alleen rijk aan markante musea, pittoreske galerijen, gebeeldhouwde straten en architecturale parels, maar ook doorweven met verkwikkend groen en rustgevende plekjes. Cultuur, geschiedenis, een bruisend nachtleven en winkels van wereldklasse liggen binnen handbereik, want de stad is via de lucht, het spoor, de weg en zelfs het water gemakkelijk te bereiken. Antwerpen - een wereldstad in zakformaat.


Alle nodige informatie over Antwerpen kan u terugvinden op de website van toerisme Antwerpen:
www.antwerpen.be


Antwerpse-Kempen

In het grootste natuurgebied van Vlaanderen is groen de dominerende kleur. Actie is de boodschap voor elke bezoeker in de Antwerpse Kempen, een warm onthaal en de gezellige sfeer krijg je er gratis bovenop. Kortom een gedroomde vakantie. Charmante stadjes als Lier, Turnhout en Hoogstraten bieden dan weer Bourgondische gezelligheid. Fietsers krijgen in de Antwerpse Kempen liefst 4000 kilometer fietsplezier voor de wielen geschoven. Méér dan de helft van deze trajecten behoort toe aan het grensoverschrijdende en in twee richtingen bewegwijzerde fietsknooppunten-netwerk. Zo kun je naar hartenlust lussen rijden in het Kempense groen.


Alle nodige informatie over het Meetjesland kan u terugvinden op de website van toerisme Meetjesland:
www.antwerpsekempen


Mechelen

In een stad die geschiedenis uitademt, is het een absolute aanrader om je ogen de kost te geven, de omgeving in je op te nemen en te genieten van de bezienswaardigheden die je overal in Mechelen terug kan vinden. Bezoek musea en steek wat op van kunst, wandel binnen in een van de acht historische kerken en bewonder werken van Rubens en Van Dyck, of kuier eens langs de Haverwerf met haar prachtige historische burgerhuizen. De topattractie is de Sint-Romboutstoren, met haar 538 treden en skywalk een absolute aanrader! Vergeet ook zeker niet om een terrasje te doen op de Grote Markt of de Vismarkt. Proef van het Mechelse stadsbier en de Mechelse Koekoek, een typisch streekgerecht.


Alle nodige informatie over Mechelen kan u terugvinden op de website van toerisme Mechelen:
www.uitinmechelen.be


Scheldeland

De rivieren die Scheldeland bevloeien zijn ontegensprekelijk de dragers van het verleden van de regio. De mens voelde zich al heel vroeg aangetrokken door het water om zich te vestigen. De steden Aalst, Dendermonde en Ninove langs de Dender en de talrijke Scheldedorpen waarvan Sint-Amands en Mariekerke zonder enige twijfel de meest pittoreske zijn, zijn hiervan de levende bewijzen. Hoe we het ook draaien of keren, de rivieren in Scheldeland zijn in de eerste plaats unieke natuurverschijnsels. De zoetwaterslikken en -schorren van de Schelde tussen Gent en Rupelmonde en op de Durme zijn zelfs uniek in Europa. Het doen en laten van de duizenden vogels, die zich aangetrokken voelen tot de rivieren en de talrijke meersen en broekgebieden langs de rivieren, vormt een boeiend schouwspel.


Alle nodige informatie over het Schedeland kan u terugvinden op de website van toerisme Scheldeland:
www.scheldeland.be