Wallonië

Fietsroutes Wallonië

Inleiding

Wallonië is het zuidelijke deel van België, het is een heuvelachtige streek, waarvan in het zuiden de Ardennen liggen, de groene long van ons land en een topper qua ecologisch toerisme. Er wordt Frans gesproken en in het uiterste Oosten, Duits. Wallonië grenst aan Frankrijk, het Groothertogdom Luxemburg en Duitsland. Wallonië omvat de provincies Henegouwen , Luik , Namen , Luxemburg en Waals-Brabant.

Landelijke Fietroutes in Wallonië


Fietsroutenetwerk in Wallonië


 

RAVeL Netwerk (Réseau Autonome de Voies Lentes):

Het volledige net, is een netwerk van "trage wegen" die voorbehouden zijn voor niet gemotoriseerd verkeer zoals ruiters wandelaars, skaters en fietsers. Men gebruikt hiervoor jaagpaden en voormalige tram- en treinbeddingen. In haar eindstadium zal dit net ongeveer 2000 km "trage wegen" omvatten waarvan ongeveer 1000 km op voormalige spoorwegen. De trajecten doorkruisen Wallonië en verbinden de grote steden met elkaar.


Alle nodige informatie over het Ravel netwerk kan u terugvinden op de website van Ravel:
www.ravel.be

Rando-Vélo

Rando-Vélo is de Waalse tegenhanger van de Vlaamse LF routes van Grote Routepaden. Deze routes worden op dezelfde wijze bewegwijzerd als in Vlaanderen, met geel-blauwe merktekens. De routes maken veelal gebruik van het RAVeL-netwerk of van autoluwe trajecten.


Alle nodige informatie over het Rando-Vélo netwerk kan u terugvinden op de website van Rando-Vélo:
www.randovelo.org
Fietsroutenetwerk Hoge-Venen - Eifel

De liefhebbers van het fietsknooppuntennetwerk kunnen heel wat kilometers wegtrappen met de nieuwe kaart van de Oostkantons. 850 km secundaire wegen met zwakke bezetting, landelijke boswegen en zelfs oude spoorlijnen, werden in kaart gebracht en vormen samen het fietsroutenetwerk ´Velo Tour Hoge Venen-Eifel´, gelegen in Oost-België tegen de grens met Duitsland. De kaart heeft een schaal van 1:50.000.


Alle nodige informatie ivm het fietsroutenetwerk Hoge-Venen - Eifel kan u terugvinden op de website van toerisme Hoge Venen:
www.eastbelgium.comFietsnetwerk Famenne

De Famenne, die zich uitstrekt over delen van de provincies Namen en Luxemburg, beschikt over een fietsknooppuntennetwerk van 350 km. Het netwerk concentreert zich rond het plateau van de Famenne.
Toeristische trekpleisters in deze streek zijn o.a. de steden Rochefort, Marche en Durbuy, de grotten van Han-sur-Lesse, en de valleien van de Lesse, de Lhomme en de Ourthe.


Alle nodige informatie ivm het fietsroutenetwerk Famenne kan u terugvinden op de website van toerisme Famenne:
www.famenne-a-velo.beFietsnetwerk Picardisch Wallonië

Weidse vlakten in het zuiden, talloze jaagpaden en bescheiden heuvels in het noorden, vraagt Picardisch Wallonië gewoon om per fiets te worden verkend.

Het fietsknooppuntennetwerk Picardisch Wallonië is 1600 km lang!

Alle nodige informatie ivm het fietsnetwerk Picardisch Wallonië kan u terugvinden op de website van toerisme Picardisch Wallonië:
www.wapinature.be


Ontdek de fietsroutes in Picardisch-Wallonie!

Fietsnetwerk Vhello

Ontdek het toeristische aanbod van de regio Bergen en de regio Centre dankzij Vhello, het knooppuntennetwerk in het hartje van Henegouwen (Coeur du Hainaut)

Alle nodige informatie ivm het fietsnetwerk Vhello kan u terugvinden op de website van Vhello.be:
www.vhello.be